B2B

Ostvariti balans između porodice i posla je u današnje vreme pravi izazov. Radno vreme je postalo vrlo fleksibilna kategorija, a zaposleni vrlo često ne znaju kako da pronađu ravnotežu između poslovnih obaveza i privatnog života i neretko se dešava da kako posao, tako i porodica, trpe u isto vreme.

Kompanije se, sa svoje strane, bore sa apsentizmom, prezentizmom i fluktuacijom zaposlenih pokušavajući da stvore što bolje uslove za rad. Svest da kompanija kao poslodavac treba da primeni društveno odgovoran pristup sve je veća na svetskom nivou, te se na taj način razvijaju različiti programi za unapređenje društvenih, kulturnih, ekonomskih i ekoloških problema.

Usklađenost porodičnog i poslovnog života je vrlo važna da bismo imali zaposlenog koji je zadovoljan sobom, jer će tada biti i motivisaniji, produktivniji i bolji, kako za sebe, tako i za tim u kome radi.

Život donosi veoma teške situacije, poput smrti članova porodice, bolesti, razvoda i različitih kriza, ali stresni mogu biti i neki naizgled lepi povodi poput venčanja, rođenja deteta, prvog polaska u školu. Podrška zaposlenima u tim kritičnim momentima odgovornost je i kompanije u kojoj rade, pre svega zato što zaposleni posvećuju skoro trećinu svog života ostvarenju kompanijskih poslovnih rezultata, i lepo je kada kompanija zna da taj trud zaista i ceni.

Podrškom porodica koje kao kompanija stimulišete, sigurno ćete pored smanjenog apsentizma i ostalih pokazatelja patologije rada, imati zadovoljnijeg zaposlenog koji će biti privrženiji kompaniji jer zna da je ona uradila nešto za njega u trenucima kada mu je to bilo najpotrebnije. Na taj način, pored dobre opremljenosti poslovnog prostora koji u dobroj meri parira kućnom komforu, toplih i kuvanih obroka,  imate i zaposlenog koga ćete podržati pokazujući mu emotivnu privrženost jedne prave porodice.

Naši programi:

Program podrške zaposlenima (PPZ)

Cilj PPZ-a je da zaposlenima pruži psihološku podršku, obezbedi alate i resurse koji su im potrebni za poboljšanje mentalnog zdravlja i pruži pomoć u prevazilaženju životnih problema. Problemi se mogu pojaviti u svakom trenutku, zbog čega su PPZ psihoterapeuti dostupni 365/24/7. Kada zaposleni stupi u kontakt sa PPZ-om, sve stečene informacije i razgovori ostaće poverljivi u potpunosti. Ovakva podrška dovodi do povećanja zadovoljstva poslom, manjeg apsentizma i povećane retencije u kompaniji.

Pristup deci koja prolaze kroz krizu razvoda roditelja

U razvodu, deca se suočavaju sa sopstvenim šokom i tugom, kao i sa povređenošću i besom njihovih roditelja koji prolaze isto kroz jedan vrlo težak period.
Radionica se bavi svim bitnima aspektima koje jedan roditelj koji prolazi kroz krizu razvoda treba da zna, a tiče se sopstvenog deteta/dece koja prolaze kroz veliki stres i gubitak razdvajanja roditelja i menjanja njihove primarne životne zajednice.

Stilovi roditeljstva

Šta je roditeljski stil?
Naše pojedinačne odluke koje se odnose na naše dete predstavljaju opšti roditeljski stil koji nas karakteriše.
Uvid u naš roditeljski stil će nam omogućiti da razmotrimo koliko je on prikladan za ličnost i senzibilitet našeg deteta, pomoći će nam da uvidimo prostore za unapređenje našeg roditeljstva u sferama koje direktno doprinose povećanom zadovoljstvu našeg i života naše dece u porodici.

Povratak na posao – nova mama

Mame! Ova radionica traje s a m o 4 sata. Znamo da je i to puno za vas, ali mame! Uskoro vas neće biti minimum oko osam sati sa bebom, zato je red da počnete da vežbate. I odvojite 4 sata za početak. Mi ćemo se potruditi da Vas pripremimo za povratak, ukažemo na sve važne aspekte koje je potrebno planirati pre povratka na posao i pomoći Vam da proces separacije od Vaše bebe ne bude težak i mučan.

Priprema za vrtić

Na ovom treningu bavimo se osnaživanjem roditelja da donesu najbolju moguću odluku koja uključuje sve aspekte polaska u vrtić, i pomažemo im da da se pripreme za separaciju koja može biti izuzetno izazovna kako za dete, tako i za roditelje. Da li ste se pitali kada je najbolje vreme da upišete dete u vrtić/jasle? Ili nemate mogućnost izbora? Ukoliko je to tako, ovaj trening je pravo mesto za vas.

Priprema za školu

Polazak u I razred predstavlja veliku promenu za dete koja nekad može biti vrlo stresna i uznemiravajuća. Na našem treningu, saznaćete koji period adaptacije je najintenzivniji, koji su saveti psihologa u vezi sa usklađivanjem nastavnih i vannastavnih aktivnosti, koja je prava mera između naših očekivanja i detetovih sposobnosti? Odličan trening za sve roditelje budućih đaka prvaka.

EmoMe program razvoja emocionalne inteligencije

Kreiran po EmoMe metodologiji, program polazi od petofaktorskog modela emocionalne inteligencije i, kroz proradu svakog faktora, prenosi roditeljima načine i metode koje svakodnevno mogu da primene u kontaktu sa svojom decom kako bi unapredili njihovu emocionalnu inteligenciju.

Kurs prve pomoći

Jedan od najstrašnijih momenata svakog roditelja i pružaoca brige o deci je svakako i sama pomisao na to da dete može da se ozledi na bilo koji način.
Osim što stalno pod budnim okom pazimo na naša najdragocenija bića, mi moramo da budemo spremni za takve situacije u verovanju da nam se nikada neće dogoditi.
Na ovom kursu naučićemo kako da pomognemo deci ili bebama u kriznim situacijama.

Little me time – radionica namenjena mamama

Radionica za mame formirana je sa idejom da omogući majkama da budu spremnije, srećnije i zadovoljnije, tj. da se pozabave sopstvenom negom i malo opuste, posvete sebi i svojim unutrašnjim procesima, jer vrlo često, zanemaruju svoje potrebe na dugogodišnjem nivou. Na radionici ćete biti saslušani, moći ćete da postavljate pitanja i podelite sasvim iskreno svoje iskustvo majčinstva u opuštenom, negujućem, neosuđujućem okruženju, bilo uživo ili online.

Zvučna kupka

Zamislite da ste uronjeni u prelepe zvukove koji leče vaše telo, um i dušu. Telo vam se opušta, dok misli tonu u predivne tonove inspirisane prirodom. I postajete potpuno relaksirani. Dobrodošli na zvučnu kupku! Kada Happymamma kreira zvučnu kupku, obezbeđuje vam atmosferu gde ćete se opustiti na zaista dubinskom nivou. Ovaj vid specijalne rehabilitacije duha i tela, povratiće vam snagu, okrepiti vaš duh i telo.

?>