Ko sam ja? – trening namenjen tinejdžerima (13-19 godina)

Tinejdžerske godine mogu biti vrlo izazovne jer mlada osoba počinje da razmišlja o svom identitetu i počinje da se pita gde pripada u svetu. Ujedno, to su i godine kada hormoni bujaju, telo se veoma brzo menja, a promene raspoloženja postaju jako česte i iznenađujuće ne samo za okolinu već i za njih same. U tim godinama uglavnom većina tinejdžera ima izražen nedostatak samopouzdanja, osećaj manje vrednosti i neadekvatnosti.

Ovaj jednodnevni trening namenjen tinejdžerima je 90% interaktivan i zanimljiv i dovodi mlade ljude do ozbiljnih uvida o njihovim snagama, kapacitetima za prevazilaženje problema i doprinosi im stvaranju pozitivne i zdrave slike o sebi.

Na treningu je glavni fokus usmeren na razvoj prihvatanja i brige o sebi. Istražujemo samoosećajnost – tretiranje sebe na ljubazan, nežan, otvoren i prihvatajući način.

Smatramo da je razvoj navike da se brine o sebi i prihvatanje sebe zdrava alternativa neprekidnoj orijentisanosti ka postignućima koja se često povezuju sa samopoštovanjem. Istraživanja pokazuju da ljudi sa izraženom brigom o sebi pokazuju veće blagostanje i zadovoljstvo sopstvenim životom. Do toga dolazi jer oni prihvataju sopstvene nedostatke, ne cene sebe samo u situacijama kada postižu zadate ciljeve, već sebe poštuju svakodnevno.

Na taj način izgrađuju svoje samopoštovanje na celokupnom prihvatanju sebe, a ne samo u trenucima kada postižu nešto izuzetno i kada su odlični u različitim disciplinama.

Učesnici će na treningu:

  • Istražiti nerealne idole po pitanju izgleda
  • Otkriti kakav uticaj na njih imaju društvene mreže, influenseri, slavni i poznati i reklamne poruke
  • Shvatiti kako da smanje razgovore i poređenja sa drugima uz fokus na fizički izgled
  • Razumeće značaj brige o sebi i prihvatanja sebe
  • Prepoznaće svoje navike negativnog razmišljanja, kada se javljaju i kako ih zaustaviti, a zatim ih transformisati u pozitivne misaone tokove koji vode ka celokupnom prihvatanju sebe, sa svim vrlinama i manama
  • Istražiće svoje snage, unutrašnje kapacitete i moguće načine prevazilaženja problema

Lokacija: Online trening

Trajanje: 2-dnevni trening u ukupnom trajanju od 6h

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj trening, ostavite Vaše podatke u formi ispod i mi ćemo Vas uskoro kontaktirati!

PRIJAVA