Montesori kamp – Katai Salaš, Mali Iđoš

Montesori letnji kamp organizuje Montesori društvo Srbije u saradnji sa Happymamma centrom za dobrobit porodice. Kamp traje od 18. avgusta do 23. avgusta i predstavlja jedinstvenu priliku da se pratioci dece zajedno sa decom o kojoj vode brigu, edukuju o Montesori metodi u prirodnom i seoskom okruženju, baš kako Montesori principi nalažu.

Kamp je namenjen roditeljima, tetkama, bakama, dadiljama i svim ostalim zainteresovanima koji svakodnevno vode brigu deci. Ujedno predstavlja idealnu priliku da u vrelim letnjim danima deca provedu 6 dana u prirodi uz edukativne sadržaje.

Predviđen je rad sa decom uzrasta od 0-9 godina, uz napomenu da deca do 12 meseci dolaze sa roditeljem na kamp.

Kamp se organzuje na Katai Salašu (http://katai.rs/), u Malom Iđošu kod Subotice.

                               

Kamp  uključuje 6 dana i 5 noćenja sa punim pansionom, uz piće i užine.

Sadržaji na kampu će biti organizovani po uzrasnim kategorijama.
Predavanja je moguće pratiti na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku.

Cilj Montesori letnjeg kampa je da omogući učesnicima pristup Montesori edukaciji u prirodnom okruženju gde će deci biti omogućeno da u kontaktu sa prirodom kroz Montesori aktivnosti uživaju u letnjem vremenu na selu, a njihovim pratiocima omogućiti znanje koje će dalje moći da nastave da primenjuju u svakodnevnim aktivnostima sa decom čiji su roditelji ili koja su im poverena na čuvanje.

Deca će se dodatno upoznati sa načinom na koji funkcioniše jedan salaš, videti koje se sve aktivnosti tokom leta obavljaju na salašu i učestvovati u tim aktivnostima.

Za sve bebe koje dolaze sa svojim mamama/roditeljima, postoji mogućnost pripreme obroka u odnosu na uzrasnu kategoriju, dok su za decu stariju od 1.5 godine i odrasle, obroci predviđeni kroz tri glavna obroka i jednu užinu. Ukoliko postoje učesnici sa određenim režimom ishrane, prilikom prijave će se detaljno utvrditi koja ishrana je za njih najadekvatnija.

Program kampa je organizovan u toku prepodneva do ručka i posle popodnevnog odmora do večere.

Ukupno trajanje Montesori edukativnog dela na dnevnom nivou je 5.5 sati.

Dolazak je 18.08. u prepodnevnim satima, a odlazak 23.08. posle doručka.

U kampu će biti obezbeđena podrška lekara kroz pedijatrijsku ordinaciju Dr Pavlović iz Subotice. http://www.drpavlovic.rs/

U toku večernjih sati predviđene su aktivnosti sa decom starijeg uzrasta, igranka uz gitaru, maskenbal od maski koje sami napravimo, igre koncentracije i emocionalne inteligencije za decu.

Sertifikat
Po završetku kampa svaki pratilac dece dobija Uverenje Montesori društva Srbije o završenoj edukaciji za određenu uzrasnu kategoriju.

Svako dete na kraju kampa dobija medalju za prisustvo i posebno zalaganje koje će se definisati kroz određene zadatke za vreme trajanja kampa.

Organizacija
Kamp organizuje Montesori društvo Srbije u saradnji sa timom psihologa iz Happymamma centra za dobrobit porodice, iz Beograda.

Edukaciju u kampu vodi Predsednica Montesori društva Srbije g-đa Eržebet Bedrosian, sa svojim saradnicima, a psiholozi iz Happymamma centra, organizuju aktivnosti u večernjim satima koje će biti posvećene mindfulness konceptu, emocionalnoj inteligenciji kod dece i razvoju koncentracije.

Posebna napomena: za decu do tri godine koja imaju poseban dnevni režim, plan rada za njih će biti prilagođen njihovoj posebnoj dinamici o ćemu će se edukatori dogovarati direktno sa njihovim pratiocima i organizovati agendu za njih.

Prevoz dece
Prevoz dece nije predviđen i od roditelja se očekuje da organizuju prevoz za sebe ili pratioca i svoju decu.

Cena
• 140 EURA ZA RANE PRIJAVE I UPLATE DO 01.07.2019.
• 155 EURA ZA PRIJAVE OD 01.07.2019 DO 01.08.2019
• 170 EURA ZA PRIJAVE OD 01.08 DO 18.08.2019

Napomena: Smeštaj je besplatan za decu mlađu od 2 godine.

Kontakt
Sve informacije o letnjem Montesori kampu i o rasporedu aktivnosti možete dobiti u Happymamma agenciji u Niškoj 44 u Beogradu, na Vračaru, na broj telefona 063 8797497 ili nam pišite na info@happymamma.rs.

Napomena: Broj mesta je ograničen, a obzirom na veliko interesovanje, unapred se izvinjavamo svima koji ovog leta ne budu mogli da imaju svoje mesto u kampu.

Prijavni formular, detaljan sadržaj kampa sa tačnom satnicom, aktivnostima, jelovnikom i svim relevantnim sadržajima je dostupan u nastavku.

Letnji-Kamp-Montesori-Poziv

Letnji-Kamp-Montesori-Formular