Roditelji

Bilo da razmišljate o roditeljstvu, postajete roditelji po prvi put ili već imate dobar roditeljski staž iza sebe, pa i svoju unučad, u roditeljstvu kao i u životu uvek puno toga može bolje.  Naši programi edukacije za roditelje, kao i psihoterapijska podrška koju pružamo, pomažu svakom roditelju da unapredi svoje veštine roditeljstva, da se bolje oseća u svojoj koži i da shvati da, na ovom putu koji nimalo nije lak, nije usamljen.

Pored edukativnih programa, u Happymammi ćete pronaći i kutak za mame – posebno mesto gde se mame sastaju i opuštaju, relaksiraju i razmenjuju sopstvena iskustva. Jedan deo smo rezervisali i za bake i deke, nove-stare roditelje, koji moraju da idu u korak sa savremenim roditeljstvom svoje dece.

 

EmoMe program razvoja emocionalne inteligencije

Kreiran po EmoMe metodologiji, program polazi od petofaktorskog modela emocionalne inteligencije i, kroz proradu svakog faktora, prenosi roditeljima načine i metode koje svakodnevno mogu da primene u kontaktu sa svojom decom kako bi unapredili njihovu emocionalnu inteligenciju.

Pristup deci koja prolaze kroz krizu razvoda roditelja

U razvodu, deca se suočavaju sa sopstvenim šokom i tugom, kao i sa povređenošću i besom njihovih roditelja koji prolaze isto kroz jedan vrlo težak period.
Radionica se bavi svim bitnima aspektima koje jedan roditelj koji prolazi kroz krizu razvoda treba da zna, a tiče se sopstvenog deteta/dece koja prolaze kroz veliki stres i gubitak razdvajanja roditelja i menjanja njihove primarne životne zajednice.

Stilovi roditeljstva

Šta je roditeljski stil?
Naše pojedinačne odluke koje se odnose na naše dete predstavljaju opšti roditeljski stil koji nas karakteriše.
Uvid u naš roditeljski stil će nam omogućiti da razmotrimo koliko je on prikladan za ličnost i senzibilitet našeg deteta, pomoći će nam da uvidimo prostore za unapređenje našeg roditeljstva u sferama koje direktno doprinose povećanom zadovoljstvu našeg i života naše dece u porodici.

Povratak na posao – nova mama

Mame! Ova radionica traje s a m o 4 sata. Znamo da je i to puno za vas, ali mame! Uskoro vas neće biti minimum oko osam sati sa bebom, zato je red da počnete da vežbate. I odvojite 4 sata za početak. Mi ćemo se potruditi da Vas pripremimo za povratak, ukažemo na sve važne aspekte koje je potrebno planirati pre povratka na posao i pomoći Vam da proces separacije od Vaše bebe ne bude težak i mučan.

Priprema za vrtić

Na ovom treningu bavimo se osnaživanjem roditelja da donesu najbolju moguću odluku koja uključuje sve aspekte polaska u vrtić, i pomažemo im da da se pripreme za separaciju koja može biti izuzetno izazovna kako za dete, tako i za roditelje.
Da li ste se pitali kada je najbolje vreme da upišete dete u vrtić/jasle? Ili nemate mogućnost izbora? Ukoliko je to tako, ovaj trening je pravo mesto za vas.

Priprema za školu

Polazak u I razred predstavlja veliku promenu za dete koja nekad može biti vrlo stresna i uznemiravajuća. Na našem treningu, saznaćete koji period adaptacije je najintenzivniji, koji su saveti psihologa u vezi sa usklađivanjem nastavnih i vannastavnih aktivnosti, koja je prava mera između naših očekivanja i detetovih sposobnosti? Odličan trening za sve roditelje budućih đaka prvaka.

Kurs prve pomoći

Jedan od najstrašnijih momenata svakog roditelja i pružaoca brige o deci je svakako i sama pomisao na to da dete može da se ozledi na bilo koji način.
Osim što stalno pod budnim okom pazimo na naša najdragocenija bića, mi moramo da budemo spremni za takve situacije u verovanju da nam se nikada neće dogoditi.
Na ovom kursu naučićemo kako da pomognemo deci ili bebama u kriznim situacijama.

Little me time – radionica namenjena mamama

Radionica za mame formirana je sa idejom da omogući majkama da budu spremnije, srećnije i zadovoljnije, tj. da se pozabave sopstvenom negom i malo opuste, posvete sebi i svojim unutrašnjim procesima, jer vrlo često, zanemaruju svoje potrebe na dugogodišnjem nivou. Na radionici ćete biti saslušani, moći ćete da postavljate pitanja i podelite sasvim iskreno svoje iskustvo majčinstva u opuštenom, negujućem, neosuđujućem okruženju, bilo uživo ili online.

Zvučna kupka za roditelje

Zamislite da ste uronjeni u prelepe zvukove koji leče vaše telo, um i dušu. Telo vam se opušta, dok misli tonu u predivne tonove inspirisane prirodom. I postajete potpuno relaksirani. Dobrodošli na zvučnu kupku!
Kada Happymamma kreira zvučnu kupku, obezbeđuje vam atmosferu gde ćete se opustiti na zaista dubinskom nivou.
Ovaj vid specijalne rehabilitacije duha i tela, povratiće vam snagu, okrepiti vaš duh i telo.

?>