Montesori edukativni programi

Montesori metoda nastala je iz verovanja njenog tvorca, g-đe Marije Montesori da ukoliko dete previše zaštitimo, čuvamo ga od neprijatnosti, ako mu povlađujemo i budemo mu stalno na usluzi, oduzimamo mu i želju i mogućnost da bude odgovorno za sopstveni život. Dete možemo da sputamo našom prevelikom ljubavlju, jer nas ona dovodi do nepresušive želje da ga zaštitimo od svih negativnih uticaja.

Montesori metoda zasnovana je na individualnim potrebama svakog deteta i ona, uz aktivan razvoj i praktično delovanje, vodi ka stimulisanju samostalnosti u svakodnevnim radnjama koje dete obavlja. Dete će biti stimulisano da istražuje, osluškuje, učestvuje, stvara i pomaže. Na najkreativniji i najbezbolniji način gradiće svoju ličnost, pronaći će sopstveni ritam, samo će odlučivati i postati nezavisno. Biće znatiželjno, uvek će ići dalje i, što je još važnije, imaće želju da stalno uči, saznaje i otkriva nove stvari.

Happymamma Vam pruža mogućnost da se, uz jedinog sertifikovanog edukatora Montesori pedagogije u Srbiji, Eržebet Bedrosian, koja je ujedno i Predsednica Montesori društva Srbije, dodatno edukujete u pravcu Montesori pedagogije.

Programi se razlikuju. Montesori Društvo Srbije u svojoj ponudi ima nekoliko programa:

Svim polaznicima su obezbeđeni materijali od strane edukatora, priručnik sa opisom materijala i uputstvima za praktičan rad sa materijalima, pisani materijal koji prati temu i relevantni sertifikat u zavisnosti od vrste edukacije koja se pohađa.

Odlična edukacija za sve profesionalce, roditelje i sve zainteresovane koje interesuje Montesori pedagogija.

Ukoliko ste zainteresovani za neki od gore opisanih Montesori kurseva čije je održavanje u planu, ostavite Vaše podatke u formi ispod sa napomenom koji kurs Vas zanima,  i mi ćemo Vas uskoro kontaktirati!

PRIJAVA