Priprema za školu

Polazak u I razred predstavlja veliku promenu za dete koja nekad može biti vrlo stresna i uznemiravajuća. Detetova adaptacija na školu treba da bude postepena i zato je sam nastavni program prvog razreda usredsređen na ovo prilagođavanje. Ali kako da mi, kao roditelji, na najbolji mogući način pripremimo naše dete za ovu tranziciju?

Da li možete da zamislite vaše dete kako sedi u klupi mirno 45 minuta? Da, priznajte da je teško. Ili možda kako na sred časa vadi sendvič i počinje da ga jede jer je gladno? E, ovo je već mnogo lakše da se može zamisliti.

Da li treba da pripremate vaše dete na situaciju da treba da sedi mirno, da mu ukazujete na školska pravila pre polaska u školu, zatim, kako da ga na najbolji način pripremite, a dodatno ne stresirate sa situacijama koje van konteksta škole mogu biti vrlo zbunjujuće za vaše dete – samo su neka od pitanja kroz koja ćemo proći na samom treningu.

Saznaćete koji period adaptacije je najintenzivniji, koji su saveti psihologa u vezi sa usklađivanjem nastavnih i vannastavnih aktivnosti, da li dete upisati u boravak i koji, ili mu naći dadilju koja će vreme provoditi sa njim posle škole. Kako da budemo podržavajući roditelji u periodu adaptacije na prvi razred? Koja je prava mera između naših očekivanja i detetovih sposobnosti? Kako da mu razvijemo radne navike, a pritom ga dodatno ne opteretimo i ujedno ne razvijemo i otpor. Zašto treba da izbegavamo pitanja poput: “Kako je bilo danas u školi?”. To su sve neka od  pitanja na koja ćemo dati odgovore tokom treninga.

Ukoliko imate više dece, od kojih jedno već ide u školu, bavićemo se i načinom njihovog usklađivanja u zajedničkim aktivnostima, poput njihovog zajedničkog putovanja do škole i očekivanja koja postavljate pred svakog od njih. Odgovorićemo i na pitanje da li treba da na starije dete prebacujete brigu o mlađem i koje su to aktivnosti koje vaše starije dete može obavljati umesto vas, a da ne poremetite njegov ritam funkcionisanja u školi.

Odlična radionica za sve roditelje budućih đaka prvaka.

Lokacija: Online

Trajanje: 3h

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj trening, ostavite Vaše podatke u formi ispod i mi ćemo Vas uskoro kontaktirati!

PRIJAVA