Pristup deci koja prolaze kroz krizu razvoda roditelja

Kada se roditelji razdvoje, dečji svet se menja. U razvodu deca trpe brojne gubitke: jedan roditelj se iselio, možda će morati da se presele u drugi stan, drugi deo grada, možda će dete morati da promeni pored neposrednog okruženja i vrtić ili školu, a samim tim izgubiće i neke stare drugare.

U razvodu, deca se suočavaju sa sopstvenim šokom i tugom, kao i sa povređenošću i besom njihovih roditelja koji prolaze isto kroz obično vrlo težak period.

Happymamma Vas kroz radionicu koja traje 3 sata uvodi u osnovna pravila koja ne treba da zanemarite kao roditelj koji se razvodi od partnera i sam prolazi kroz veliku životnu krizu i promenu, a koja se tiču vašeg deteta/dece koja prolaze kroz vrlo snažan i stresan životni period.

Na radionici ćete saznati šta se dešava u detetovoj glavi na različitim uzrastima prilikom razvoda roditelja, šta raditi ukoliko primetite neka čudna nesvakidašnja ponašanja deteta poput noćnog mokrenja u krevet, agresivnih ispada ili pak preterane povučenosti u sebe i odbijanje komunikacije. Šta ukoliko dete drži jasno stranu jednom roditelju i odbija bilo kakvu saradnju i komunikaciju sa drugim?

Kako dete pripremiti na moguću selidbu ili iseljenje jednog roditelja, kako ga pripremiti na komunikaciju sa drugarima o ovoj važnoj promeni u njegovom životu i kako ga učiniti rezilijentnim za sve situacije koje dolaze a tiču se roditelja koji će se odvojeno pojavljivati ili se neće pojavljivati u društvu onog drugog.

Na radionici ćemo se dotaći i samih roditelja koji su se razveli ili su u procesu razvoda, pozabaviti se utvrđivanjem njihovih potreba i njihovim procesima zaceljenja i nastavka dalje. Jer, ukoliko roditelj nije nastavio dalje, dete će isto biti zaglavljeno sa roditeljem u toj istoj situaciji koja zahteva promenu.

Lokacija: Online

Trajanje: 3h

Ukoliko ste zainteresovani za ovu radionicu, ostavite Vaše podatke u formi ispod i mi ćemo Vas uskoro kontaktirati!

PRIJAVA