Profesionalna dadilja – mala akademija za dadilje

Akademija za dadilje – program osposobljavanja za poslove dadilje je nastao kao želja da svim osobama koje žele da se bave ovim zanimanjem ili ga već godinama obavljaju, a imaju obrazovanje iz neke druge oblasti, pruži mogućnost stručnog usavršavanja u svom domenu rada. Akademija je nastala iz razloga što kod nas ne postoji nijedno institucionalizovano znanje koje će dadiljama omogućiti i relevantnu edukaciju.

Ovaj petomesečni kurs objedinjuje sve važne aspekte ovog posla i dadiljama pruža strukturisano i šire znanje koje će sigurno dovesti do boljeg kvaliteta rada, a njima pružiti veće samopouzdanje u ulozi osobe koja brine o deci.

Trajanje programa je 360 sati (okvirno 5 meseci) i realizuje se kroz radioničarski pristup interaktivnog karaktera, a prilagođen je načinima na koji odrasli uče.

Teorijski deo programa je predviđen u trajanju od 150 sati, vežbe u trajanju od 60 sati i praktična nastava od 150 sati. Edukacija se održava u poslepodnevnim satima u našim prostorijama ili putem online časova.

Edukacijski moduli su sledeći:

 • Bezbednost i zaštita na radu i osnove prve pomoći kod dece
 • Specifičnosti rada u kućnim uslovima
 • Komunikacijske veštine
 • Osnove razvojne psihologije, razvojne faze po Pijažeu
 • Osnove predškolske i školske pedagogije i Montesori pedagogija
 • Briga i nega beba i dece u uobičajenim i uslovima pandemije
 • Značaj kreativne igre, pričanja priča i emocionalne inteligencije na buduće blagostanje deteta

Polaznici su obavezni da prisustvuju na 70% edukacije, naši edukatori se trude da izađu u susret svim obavezama koje dadilje mogu imati u jednoj porodici i da prilagode susrete kada oni odgovaraju najvećem broju polaznika.

Nakon uspešno završena sva tri dela edukacije i provere znanja, uz izveštaj porodice o vašem radu gde ste obavljali praktičan rad, dobićete naše Uverenje o osposobljenosti za zanimanje dadilje.

Stručni tim edukatora čine:

 1. Zehra Oruči – nastavnik Zdravstvene nege, Zdravstvene nege dece ranog uzrasta i Prve pomoći
 2. Tatjana Prokić – psiholog i psihodramski psihoterapeut
 3. Iva Miljić – psiholog
 4. Emilija Topalović – psiholog
 5. Eržebet Bedrosian – spec. predškolske pedagogije, Montesori edukator (zvanje za edukatora stekla tokom dvogodišnje specijalizacije na Naučnom univerzitetu „Etveš Lorand“ u Budimpešti)

Lokacija: Online program / Prostorije Happymamma centra

Trajanje:  360 sati (okvirno 5 meseci)

Ukoliko ste zainteresovani da saznate više detalja o ovom programu, ostavite Vaše podatke u formi ispod i mi ćemo Vas uskoro kontaktirati!

PRIJAVA